Kategoriarkiv: Vinterdäck

Här kan du hitta allt som är skriver om vinterdäck.

Snart dags att byta sommardäcken till vinterdäck

Enligt lag skall vinterdäcken på senast 1 december och det är ju en bit kvar till dess. Men faktum är att du har mycket att vinna på i säkerhetssynpunkt på att byta tidigare. Egenskaperna hos sommardäck respektive vinterdäck skiljer sig väldigt mycket åt. Sommardäcken tappar exempelvis många av sina egenskaer vid temperaturer lägre än 5 grader. Därför är det smartare att hålla koll på termometern istället för almanackan när det kommer till däckbyte. När tempetraturen börjar närma sig 5 grader vet man att det är dags att byta till vinterdäck!

Vinterdäck

Vinterdäck listar vi också här på Billiga Sommardäck. Vi vill ogärna vila halva året eftersom det är ungefär så länge som vi har vinterdäck i Sverige och därför bloggar vi även om vinterdäck. Även om vårt huvudfokus är just på sommardäck. Men den andra halvan av året kan du alltså fortfarande hitta lista med däckhandlare hos oss och se vår lista med rea, erbjudanden med mera.

Vinterdäck datum

Vinterdäck datum är samma varje år. Det är inte som vissa högtider och annat att det är andra helgen i en viss månad eller så utan..

Vinterdäck

Glöm ej byta till sommardäck

Glöm ej byta till sommardäck så här i däck-bytartider! Många väljer att byta så här i påsktider när man kanske är ledig några dagar extra på grund av rödadagar.

Dina gamla sommardäck en säkerhetsrisk?

Då kanske man ser att som gamla däcken är en säkerhetsrisk och att som gjort sitt. Då kanske det är dags att prova köpa nya online på Internet för första gången. Då kan guiden i menyn passa bra eller direkt länkarna till ebutiker som säljer däck via Internet.

Fortfarande vinterdäck på

Vi är i början av mars och vinterdäcken sitter fortfarande på men det är inte långt kvar nu tills det är dags att byta däck!

Byta till sommardäck datum 2015
Den 1 april 2015 så är det fritt fram och byta till sommardäck igen och det 15 april så måste man. Så en månad till att man får och 1,5mån till att man måste alltså. Men dom vinterdäck det alltid gäller är alltså dubbdäck. Alltid dubbdäck alltså. Odubbade vinterdäck får man köra på sommaren med, även om det absolut inte är att föredra eftersom dom är anpassade för vinterväglag med bland annat en annan gummiblandning. Sen finns det ju så klart åretruntdäck också som kan precis som det låter, användas året runt.